Installatiebedrijf Stephan de Leppersanitair badkamer betegelen wc
Installatiebedrijf Stephan de Lepper
Home

Sanitair & Badkamers

Vroeger wilde men eigenlijk alleen maar een douche in de badkamer om op een snelle manier zich te wassen. Tegenwoordig is het bad weer helemaal hot in de moderne badkamer. Het bad is de ultieme manier van lekker relaxen in eigen huis. Als u over gaat tot de koop van een nieuw bad zult u merken dat er veel keuze is. Dit komt niet alleen door de grote diversiteit in vormen en afmetingen, maar ook door het gebruik van bijvoorbeeld armleuningen, ergonomisch gevormde rugpartijen en kussentjes die de nek ondersteunen. Tevens moet u bij de aanschaf van een nieuw bad ook op de waterbesparing letten.

loodgieter son en breugel eindhoven Stephan de Lepper Douches
Wie denkt dat een douche uit een standaard handdouche in een houder, gemonteerd op een glijstang bestaat heeft het mis. Tegenwoordig is er namelijk het douchepaneel. Maar wat is een douchepaneel? Een douchepaneel is eigenlijk de verticale variant van de whirpool, want behalve een hoofd- en een handdouche is het douchepaneel uitgerust met zijdouches die zorgen voor een hydromassage. Het principe van deze hydro-massagedouches is eigenlijk heel simpel. Ze doen water bruisen en pulseren en ze geven, net als bij het hydrosysteem, een krachtige massage. Wie denkt dat het douchepaneel tijd-, water- en geldrovend is heeft het mis. Voor een korte totale ontspanning gaat u zich eerst even gewoon douchen, dan de douchebak vol laten lopen met 40 liter water en de massagestralen kunnen aan hun massage beginnen. Zo wordt er steeds hetzelfde schone water gebruikt waardoor u niet onnodig de kraan open hoeft laten te staan.

son en breugel walltherm houtvergasser radiator Lepper Kraan
Als we een aantal jaren geleden in de gemiddelde badkamer keken dan kwamen we al snel tot de conclusie dat bijna 100% van de badkamers wit waren. Tegenwoordig zien we gelukkig veel meer kleuren terug in de badkamer. Dit komt omdat iedereen de badkamer meer naar eigen smaak gaat inrichten. Zo is er voor iedere stijl badkamer andere accessoires te koop. Zo vraagt een wastafel in een moderne badkamer om een strakke ééngreepskraan mengkraan. Terwijl in een nostalgisch ingerichte badkamer zo’n kraan met robuuste kruisknoppen juist prachtig staat.

Buiten de verschillende modellen en uitvoeringen zijn er ook de technische eigenschappen van een kraan waar u op moet letten. Zo zijn er mengkranen op de markt die de mogelijkheid bieden om te besparen op energie en water. Ook zijn er thermostaatkranen. Thermostatische mengkranen zijn met name ideaal voor bad en douche, ze zorgen ervoor dat het water altijd dezelfde druk en temperatuur heeft. Dit voorkomt verbranding, omdat de door u ingestelde temperatuur van het water niet kan worden overschreden. Een thermostaat is tevens energiebesparend, omdat er geen water verloren gaat bij het mengen. Een thermostaat is bovendien zeer comfortabel, omdat u snel over de door u gewenste temperatuur beschikt.

son nuenen helmond geldrop              verwarming badkamer bad wastafel loodgieter Stephan de Lepper

Installatiebedrijf Stephan de Lepper Toilet
Als u over gaat tot de koop van een nieuw toilet zult u al snel merken dat badkamerfabrieken hun keramisch sanitair in series uitbrengen. Niet alleen wastafels of toilet’s, maar ook bijpassende vloer- en wandtegels. Het voordeel van een dergelijke serie is dat alle keramische componenten van je badkamer in vormgeving en kleur op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor hoeft u niet lang te zoeken naar de juiste combinaties van uw badkamersanitair. Snel en handig dus.

Wat voor soort toilet u ook koopt, er is altijd één keuze die u altijd moet maken: kies ik staande of hangende voorzieningen. Tegenwoordig zijn hangende voorzieningen erg in trek. Voordeel van deze hangende voorzieningen is dat u met het schoonmaken van uw badkamer overal handig bij kan. En mocht het bad een keer onderstromen dan hoeft u niet bang te zijn voor waterschade aan uw sanitair. Het spoelmechanisme is tevens onzichtbaar achter de wand weggewerkt, zo kunt u bij eventuele latere verbouwingen dit systeem veel flexibeler verplaatsen dan met een afvoer in de vloer.

Tevens moet u er op letten of uw toilet wel waterbesparend werkt. Oorspronkelijk spoelden reservoirs en duoblocs met negen liter water. Onder invloed van de milieubewustwording en dankzij verbeterde spoeltechnieken zijn er nu echter volop types verkrijgbaar die prima functioneren op zes liter water, en minder. Ook kan men tegenwoordig de spoelfunctie onderbreken met behulp van een stoptoets, hierdoor wordt aanzienlijk meer water bespaard.

Wastafels
Al u een nieuwe wastafel gaat kopen dan zult u al snel merken dat de vorm en het materiaal van de wastafel steeds gevarieerder wordt. De wastafels worden steeds modieuzer. Wastafels komen in verschillende modellen en vormen voor. Ze kunnen vierkant, rond, rechthoekig, hartvormig of ovaal zijn. Wastafels kunnen op verschillende manieren worden bevestigd in uw badkamer. Als u ervoor kiest om uw wastafel vrijhangend aan de muur te bevestigen dan moet u er wel op letten dat de wastafel geen scherpe hoeken en randen bevat waaraan u uzelf zou kunnen bezeren. Wat ook erg handig is om ervoor te kiezen om uw wastafel op een keramische zuil of sifonkap te plaatsen. Hierdoor wordt de afvoer aan het oog onttrokken en hoeft u de afvoer niet geregeld schoon te maken. Minpuntje voor het gebruik van een zuil is echter wel dat u aan een bepaalde montagehoogte gebonden bent.

Wastafels zijn vervaardigd van verschillende soorten materialen. Zo zijn er wasbakken van keramiek, geëmailleerd plaatstaal of kunststof. Wat betreft functionaliteit, hygiëne, onderhoud en comfort doen ze niet voor elkaar onder, zodat u bij uw keuze kunt laten leiden door uw persoonlijke smaak. Iets minder makkelijk schoon te houden, maar wel zeer fraai, zijn de modellen uit roestvrij staal, veiligheidsglas, Iroko hout, of terracotta. Heel modern zijn de fraai ogende, nagenoeg vlakke glazen wasbakken.

Voor een afspraak of vragen over de mogelijkheden tot onderhoud of reparatie van uw sanitair of aanleg van uw toilet of badkamer kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook via de onderstaande contactgegevens.

Naam:
E-mailadres:
Onderwerp:
Bericht:
 Installatiebedrijf Stephan de Lepper
son en breugel sanitair onderhoud tegels walltherm Stephan de Lepper
Installatiebedrijf Stephan de Lepper                                           Onze merken:
Piet Heinlaan 7
5694 CA Breugel

+31 (0)6 5365 2907
info@stephandelepper.nl

KvK: 17285541