Installatiebedrijf Stephan de Lepper
Home

Verwarming & CV Ketels

Wanneer het in de avonduren wat kouder wordt, wilt u er warm bij zitten. Of het nu gaat om radiatoren, warme lucht of vloerverwarming, voor iedere woning zijn passende systemen verkrijgbaar. Installatiebedrijf Stephan de Lepper is ook kundig in het verwarmen van grote ruimtes en lokalen. Natuurlijk nemen we een juiste aansluiting van de warm water toevoer hierbij mee. Wij leveren alle merken en modellen CV ketels, dus ook voor uw situatie kunnen wij een passende CV ketel aanbieden tegen een concurrerende prijs.

Aangezien nagenoeg elke situatie uniek is, komen wij graag bij u langs om uw huidige installatie en wensen te inventariseren. Hierna ontvangt u binnen enkele dagen een passende, op maat gesneden offerte. De opname en het uitbrengen van de offerte zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Hieronder kunt u informatie vinden over CV ketels en andere verwarmingsmogelijkheden.

CV Ketels
Een centrale verwarmingsketel of cv ketel is een installatie die voor de verwarming van een gebouw zorgt. Een combiketel zorgt ook voor het de verwarming van het drinkwater.

Verwarmingsinstallatie
De radiatoren, convectoren of vloerverwarming zijn middels een buizenstelsel aangesloten op de ketel . Hierin wordt met behulp van aardgas water verwarmd. Met een circulatiepomp wordt het warme water vanaf de ketel door het buizenstelsel gepompt en de centrale verwarming in de woning aangestuurt.

Warmwaterinstallatie
Bij de meeste combiketels wordt het warmwater bereidt via in extra warmtewisselaar in de ketel. Het drinkwater wordt dan opgewarmd door langsstromend warm cv-water. Er zijn echter ook combiketels waarbij de verwarming van warm drinkwater rechtstreeks plaats vindt. De temperatuur van een warm drinkwater moet minimaal 60 graden zijn. Dit ter voorkoming van legionella.

Verbrandingsgassen
Bij de verbranding van aardgas in een cv ketel komen de schadelijke verbrandingsgassen vrij. Om die gassen veilig af te voeren, wordt een cv ketel op een rookafvoerkanaal aangesloten. Bij de meeste cv ketels is het ook mogelijk om die luchtafvoer te combineren met een luchtaanvoerkanaal dat de zuurstof voor de verbranding van buiten haalt.

HR Ketels
De meeste CV ketels die tegenwoordig worden verkocht, zijn van het HR principe oftewel Hoog Rendement. Dat hoge rendement wordt bereikt door het vocht uit de verbrandingsgassen te laten condenseren en de warmte die daaruit vrijkomt voor de verwarming te gebruiken. Bij dit proces is ook een afvoer nodig voor het condenswater.

            

Vloerverwarming
Naast de traditionele manier van verwarmen met radiatoren stappen veel mensen over naar vloerverwarming. Hoewel de vloerverwarming in de meeste gevallen gecombineerd wordt met gewone radiatoren heeft de vloerverwarming grote voordelen. Er zijn twee manieren van vloerverwarming. Het traditionele systeem is een systeem dat wordt aangesloten op de CV. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om elektrische vloerverwarming te nemen. Beide mogelijkheden hebben zo zijn voordelen. In de regel geldt dat elektrische vloerverwarming meer past bij de kleinere ruimtes.

Ook het aanleggen van vloerverwarming kan door Installatiebedrijf Stephan de Lepper worden verzorgd. Aangebracht op betonnetten of nopppenplaten met of zonder isolatie en het aanleggen is zowel geschikt in nieuwbouwwoningen als bij renovatie van uw bestaande woning. Vloerverwarming is ook mogelijk onder houten vloeren, hiervoor moet wel eerst de leverancier van de desbetreffende vloer worden gecontacteerd.

Designradiatoren
Designradiatoren veroveren steeds meer terrein in huis, terecht want ze zijn tegenwoordig ware pronkstukken. Installatiebedrijf Stephan de Lepper levert designradiatoren van allerlei merken. Van modern tot antiek, van staal tot aluminium en in alle kleuren van de regenboog. Bij het aansluiten van uw nieuwe designradiator houden wij rekening met het estetische aspect van de aansluitingen. Een designradiator hoort immers ook op design-manier te zijn aangesloten.

Voor een afspraak of vragen over de mogelijkheden tot het installeeren van een CV ketel of het aanleggen van vloerverwarming, kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook naar 06-53652907.

Naam:
E-mailadres:
Onderwerp:
Bericht:
 
Installatiebedrijf Stephan de Lepper                                           Onze merken:
Piet Heinlaan 7
5694 CA Breugel

+31 (0)6 5365 2907
info@stephandelepper.nl

KvK: 17285541