loodgieter walltherm houtvergasser
Installatiebedrijf Stephan de Lepper
Home

Walltherm & Houtvergasser

De Walltherm brengt houtvergassingstechniek in de woonkamer met een mooi vuur in de twee branderkamers. De haard maakt het mogelijk om uw huis volledig te verwarmen vanuit de woonkamer inclusief uw warme douchewater. In de winter geniet u van de bijzondere sfeer en stralingswarmte uit de dubbele branderkamers van de Walltherm.

De dubbele verbranding in combinatie met een optimaal werkende warmtewisselaar zorgen voor een hoog rendement van wel 93%. Dit met een warmteafgifte naar de CV van 70%. Het vermogen van de Walltherm ligt tussen de 15 en 20 kW. Daarmee heeft de Walltherm voldoende vermogen om naast het huis te verwarmen ook voor warm douchewater te zorgen.

De Walltherm wordt gecombineerd met een buffervat. De warmte kan hierin worden opgeslagen. Op de momenten dat de houtkachel niet brandt kan de opgeslagen warmte in het buffervat benut worden. Door een optimale verbranding blijft weinig as achter. Dit maakt de Walltherm bijna onderhoudsvrij. De bovenste branderkamer is zo ontwikkelt dat deze volledig met hout gevuld kan worden. Hierdoor kan men 3 tot 4 uur achter elkaar op een houtvulling stoken. Met twee tot drie houtvullingen per dag is uw huis 24 uur per dag verwarmd.

            

De verbranding van de Walltherm is vergelijkbaar met andere houtvergassers. De Walltherm is wel uniek in het functioneren zonder ventilatoren. De Walltherm heeft twee branderkamers waarvan de bovenste gebruikt wordt om het hout van vast naar brandbaar gas om te zetten.

Werking van de kachel
In de onderste branderkamer wordt dit brandbare gas vermengd met extra zuurstof. Hierdoor ontstaat een optimale mix en lopen de temperaturen van de verbranding op tot 1200 graden. In de warmtewisselaar worden de rookgassen weer afgekoeld tot 90-100 graden en het CV water opgewarmd. De pomp verplaatst het warme water naar het buffervat.

Om dit proces te starten moet eerst trek gecreŽerd worden in het rookkanaal. Bij het opwarmen van het rookkanaal wordt de Walltherm gestookt met de klep open. Wanneer de rookgasthermometer 300 graden aangeeft en er in de branderkamer een gloeiende as laag over de verbrandingsmond is, kan de klep dicht gezet worden. De trek in het rookkanaal zuigt de rookgassen uit de bovenste branderkamer naar beneden. De bovenste branderkamer van de Walltherm mag volledig gevuld worden met hout zodat de haard geduurde 3-4 uur op maximaal vermogen brandt zonder omkijken.

            

Met het warme water uit de boiler kunt u niet alleen douches maar eventueel uw wasmachine en afwasmachine vullen met warmwater. De zonnecollectoren kunnen ook op uw zwembad aangesloten worden. De collectoren kunnen dan een warmzwembad genereren vanaf april tot september en dat alleen op zonne-energie.

Voor een afspraak of vragen over de mogelijkheden tot het installeren van een Walltherm houtvergasser, kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook naar 06-53652907.

Naam:
E-mailadres:
Onderwerp:
Bericht:
 loodgieter walltherm houtvergasser duurzaam son en breugel de lepper


Installatiebedrijf Stephan de Lepper                                           Onze merken:
Piet Heinlaan 7
5694 CA Breugel

+31 (0)6 5365 2907
info@stephandelepper.nl

KvK: 17285541
loodgieter son en breugel installatiebedrijf walltherm houtvergasser